Karcsúsító quiche
A száraz anyagokat tálba teszem használhatunk más liszteket is, egy- vagy kétfélét, én most mindenből raktam bele. Hozzáadom a feldarabolt margarint, majd a tenyeremmel elkezdem összemorzsolni a liszttel, addig, míg a lisztes keverék morzsás nem lesz.
Hozzáadom a joghurtot, kézzel folyamatosan gyúrom. Ha eldolgoztam, akkor jöhet a hideg tej, de csak annyi, hogy gyúrható, később nyújtható golyóvá formálódjon az egész tészta.
Spenótos-spárgás pite (quiche)
Folpakba csomagolom, és beteszem a hűtőbe, míg készül a ragu. Tapadásmentes serpenyőben, olívaolajon megpárolom a hagymát, majd a fokhagymát, rádobom a tofut, meglocsolom szójaszósszal, és pár percig pirítom. Hozzáadom a karcsúsító quiche, feldarabolt zöld spárgát, percig kevergetve pirítom, rászórom a borsot, a szerecsendiót, és a kurkumát.
Hozzákeverem a megmosott friss spenótot, és 3 perc alatt megfonnyasztom. Rászórom a kukoricakeményítőt, összekeverem a zöldséges ragut, majd adagolva, kevergetve öntöm hozzá a tejet, míg az egész úgy néz ki, mint egy híg tojásrántotta. Egy kerámia piteformát kikenek biomargarinnal, majd megszórom liszttel mindenhol.
Előveszem a hűtőből a pitetésztát, majd kinyújtom egyenletesen kicsit nagyobbra, mint a forma.
Karcsúsító pi
Ha ez nem megy, akkor kézzel is belenyomkodhatjuk a formába. Langyosan, szeletekre vágva tálalom.
Nem a legegyszerűbb receptem, de garantáltan az egyik legfinomabb, megéri vele kísérletezni! Forrás: Gréta konyhája.